США в односторонньому порядку спростили візовий режим для українців: громадяни, які одержували візи менше року тому, відтепер не будуть проходити співбесіди для їх повторного отримання. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

За словами прес-секретаря МЗС Олександра Дікусарова, на виконання домовленостей, досягнутих за результатами третього засідання українсько-американської комісії зі стратегічного партнерства, 7 квітня цього року в МЗС України відбулася робоча зустріч на рівні керівників консульських служб МЗС України та посольства США в Україну .

"У контексті подальшої лібералізації візового режиму та поглиблення міжлюдських контактів американська сторона оголосила про своє одностороннє рішення скасувати з 20 квітня цього року для тих громадян України, які протягом останніх 12 місяців вже отримували американські візи, необхідність проходження співбесіди при повторним зверненні за візами ряду типів", - повідомив він.

За статистичними даними посольства США в Україні, цим спрощенням вже зараз можуть скористатися "більше 10% від загальної кількості потенційних аплікантів", зазначив Дікусаров.


Переглядів: 2864
Поширень: 0