В Україні до кінця 2012 року необхідно буде повністю завершити процес встановлення всіх видів лічильників для населення.

Відповідне завдання президент Віктор Янукович 18 липня поставив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ і Нацкомісії регулювання ринку комунальних послуг, повідомила прес-служба глави держави.

Як розповів член Нацкомісії Юрій Хіврич, сьогодні лічильниками на воду обладнано лише 40% квартир, на тепло – 23%.

"Це дуже і дуже мало, тому в цьому та наступному роках планується стовідсотково перейти на облік, аби люди бачили сьогодні, що вони споживають, скільки та якої якості. Це дуже важливе завдання", – сказав Хіврич після зустрічі з президентом.

Крім того, Віктор Янукович зажадав від Нацкомісії регулювання ринку комунальних послуг оперативно встановити економічно обґрунтовані тарифи на житлово-комунальні послуги.

"Основне завдання: комунальні тарифи в Україні мають бути справедливими", – заявив голова Нацкомісії Валерій Саратов після зустрічі з президентом.

"Тарифи не повинні залежати від стану справ у державі. Люди мають знати, за що платять, платити своєчасно. Але при цьому має бути забезпечено відповідну якість послуг", – наголосив голова Національної комісії.
 


Переглядів: 2209
Поширень: 0