Кінець літа. Пора відпусток та канікул у самому розпалі. Всі хочуть встигнути виїхати до моря або до родичів в інші міста, або просто в подорож. А Ви поки нікуди не збираєтеся і в найближчому часі далеко їхати не плануєте.

Але тут, несподівано, Вас відправили у відрядження (або, можливо, якийсь інший невідкладний випадок). І Вам терміново потрібно їхати в інше місто. Ви летите на вокзал. А там, в касах, величезні черги бажаючих рвонути "на південь". Ви стоїте разом з ними. Черга рухається повільно, і ось Ви біля віконця касира. "Місць немає" - чуєте відповідь на свій запит, і з приреченим виглядом і почуттям досади на всю залізницю відходите в сторону. Що робити? Не варто впадати у відчай!

  1. Перше, що треба зробити, перш ніж іти в залізничні каси, якщо є доступ до Інтернету, скористатися пошуком підходящих потягів, переглянувши віртуальний розклад, наприклад ТУТ. Якщо такої можливості немає, на вокзалі відразу вивчіть розклад. Подивіться на інформаційній дошці зміни в русі.
  2. Випишіть собі підходящі варіанти потягів. Так само подивіться, через які великі міста та вузлові станції проходить Ваш маршрут.
  3. До речі! Коли йдете на залізничний вокзал, пам\'ятаєте, найбільші черги біля кас стоять в обід (з 12 до 15) і в післяробочий час (з 17 до 19). У ранкові та вечірні години людей там значно менше. Так само рекомендуємо користуватися залізничною касою на вулиці Келецькій (кут Космонавтів), де завжди черги менші, ніж на вокзалі, або взагалі відсутні. Зверніть увагу - коли в якій касі перерва. Касирка може перед Вашим носом закрити шторки, і ви будете чекати кінця перерви, або кидатися в інші каси - "... я стояв в тій, пропустіть ...!?"
  4. При спілкуванні з касиром спочатку, як завжди, запросіть "прямий" квиток до станції призначення. Добре - якщо є. Але часто можна почути негативну відповідь. Треба самому швидко продумати інші варіанти. Касирка сама НІКОЛИ не стане підшукувати вам ЩОСЬ відповідне.
  5. Отже. Якщо Вам сказали, що КВИТКІВ НЕМАЄ, запитайте наявність вільних місць ВІД найближчих вузлових станцій в залежності від напрямку (наприклад Козятин, Жмеринка, Хмельницький, Київ). До цих міст завжди можна дістатися іншими потягами або маршрутками. Часто саме з цих станцій можна виїхати і іншими, не вінницькими, потягами.
  6. Якщо п.5 не допоміг у придбанні квитків, пробуйте запитати у касира "розривні" квитки на потяг: ДО і ВІД будь-якої великої станції (бажано, що б це був обласний центр, великий районний центр або вузлова станція). Є шанси, що саме на цих станціях вийдуть пасажири, і ви зможете поїхати далі.
  7. Так само можна шукати альтернативні напрями. Наприклад пунктом призначення вибрати місто, розташоване недалеко від Вашого пункту призначення (до 150-200 км). Так, наприклад, якщо немає квитків до Запоріжжя чи Донецька, візьміть квиток до Дніпропетровська. Від нього до цих міст можна дістатися іншими потягами або автобусами. Або, якщо немає квитків до Миколаєва або Херсона, можна спокійно вибрати транзитним містом Одесу. Тут, головне, пам\'ятати географію міст і представляти можливу транспортну логістику між ними.

Пам\'ятайте!
Всі ці методи збільшують вартість Вашої залізничної поїздки, але і шанси взяти квитки на "дефіцитні" потяги значно зростають.

І ще!
Порівняно недавно УЖД ввела нововведення: замовлення квитків через Інтренет.
Замовити квиток зараз можна в системі Е-квиток (в цьому випадку на вокзалі є каса, де Ваш квиток продадуть Вам без черги). Тут Ви вже самі можете шукати зручні варіанти поїздки.

Щасливої ​​дороги!


Переглядів: 13922
Поширень: 0