Зовсім нещодавно в нашому місті з\'явився новий вид залізничного транспорту - рейковий автобус "Вінниця-Гречани". Але мало хто знає про нього. І ми хочемо ще раз розповісти вінничанам про цей комфортний та швидкий спосіб подорожі.

Дизель-поїзд № 804 "Вінниця-Гречани" вирушає з Вінниці щодня о 10-27 ранку. Квитки на нього необхідно купувати в касах дальнього сполучення. Поїзд прямує через такі великі станції: Калинівка, Уладівка, Хмільник, Старокостянтинів, Красилів, Гречани.

Перше, чим радує цей вид транспорту: рівнем комфорту.

Рейковий автобус - це сучасний пасажирський потяг із двох вагонів європейського виробництва. В дорозі дивує м\'якістю поїздки і тишею в салоні (хоча обидва вагони моторних - авт.).

Усередині дуже просторий салон. Сидіння для пасажирів, хоча і не м\'які (склад вважається 3 класу), але досить комфортні. Відстань між рядами велике - тісноти для ніг немає. У жаркий час працює кондиціонер.

Поїзд оснащений сучасним вакуумним туалетом, який працює навіть на станціях. Змивання води відбувається за допомогою натискання сенсорної кнопки. Така ж кнопка включає воду і в умивальнику.

Ще однією перевагою даного поїзда є його велика швидкість. Для порівняння зазначимо, що з Вінниці до Хмільника потяг доїжджає за 1год 10 хвилин (так само як і рейсова маршрутка), а до Старокостянтинова - за 2 години (автобусом - 3 години).

Ще один плюс цього дизель-потяга - невисока вартість квитків. Так, до Хмільника можна доїхати за 11 гривень (маршруткою - 18 грн.), А до Старокостянтинова за 13 грн (атобусним транспортом - 50 грн.), До Хмельницького (Гречани) за 15 грн (при вартості проїзду автобусом 35 грн.). І це при тому, що комфорт поїздки в рейковому автобусі в порівнянні з пасажирським автотранспортом відрізняється в кращу сторону в кілька разів.

Подорож в такому потязі дуже приємна і зовсім невтомлива. Так що порівнюйте і вибирайте.

Щасливої ​​дороги!


 


Переглядів: 16326
Поширень: 0