Таку ідею пропонують вінницькі медики. За статистикою, у 2010 році в сімдесяти чотирьох випадках, в екстремальний момент не знайшлося людини, яка до приїзду швидкої, могла б кваліфіковано надати постраждалим першу допомогу. Втім, до 60% хворих і потерпілих можна було б врятувати, говорить головний лікар швидкої допомоги Валентин Фіщук. Його заклад теж долучиться до навчально - інформаційної роботи.

Сьогодні на базі обласної станції переливання крові вже відкриті класи з підготовки населення  Створені шкільні санітарні пости. Тренувати людей будуть і просто неба. В спеціальних автобусах, які з\'являтимуться в різних куточках міста, фахівці демонструватимуть як накладати шину, пов\'язку, робити штучне дихання. Про все це розповіли журналістам 9 вересня за круглим столом лікарі.

На зібранні також нагородили вінницьких донорів. Їм вручили нагрудний значок та посвідчення почесного донора України. Поздоровлення приурочили до Всесвітнього дня першої допомоги, який відзначається щороку у другу суботу вересня. Свято започаткувала Міжнародна федерація Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця


Переглядів: 3246
Поширень: 0