У Вінницькій громадській організації молоді з обмеженими фізичними можливостями “Гармонія” можна відремонтувати інвалідний візок. Така можливість з’явилась після того, як “Гармонія” виграла обласний конкурс “Розвиток територіальних громад”.

І таким чином розпочала реалізацію проекту “Створення майстерні ремонту інвалідних візків.”

Кожен, у кого поламався візок, може звернутись до “Гармонії”, щоб безкоштовно його відремонтувати. Навіть довезти його до пункту ремонту теж здійснюють працівники “Гармонії”. Окрім необхідного обладнання для ремонту візків, а це апарат для зварювання, дрель, шліфувальна машина та інше, організація закупила два інвалідних візки. Всього на проект виділено 37 тисяч гривень.

- Для того, щоб людина мала змогу пересісти у інший візок, поки ремонтується той, який поламався, ми придбали два інвалідних візки, - пояснює голова ГО “Гармонія”. - Тому в той час як ремонтується її візок вона буде їздити на нашому.

Ремонтом інвалідних візків займатиметься Анатолій Яцуба, який сам уже 15 років на візку.

- Колись мені допомогла “Гармонія”, а тепер я людям добро роблю, - пояснює Анатолій Яцуба. - Я сам знаю, що таке для мене візок — це рух. Зараз на ремонт одного візку витрачаю приблизно дві години. Коли більше, коли менше.

Проблема лише залишається за деталями, бо не всі їх можна придбати, оскільки і виробники різні, і марки візків. Тому Раїса Панасюк просить навіть непотрібні візки чи то їх деталі приносити до майстерні ремонту.

Звертатись щодо ремонту можна за телефонним номером 46-93-59. За ним же можна замовити безкоштовні ходунки на колесах.

Довідка:
Цього року Вінницька область отримала 50 візків, які всі вже роздали, і 280 ходунків. Наразі лише у Вінницькій громадській організації молоді з обмеженими фізичними можливостями “Гармонія” у черзі отримати безкоштовний візок стоять 47 осіб. Ринкова ціна інвалідного візка від 2,5 тисяч до 22 тисяч грн.


Переглядів: 8265
Поширень: 0