Торговцям, що продають товари у недозволених для торгівлі місцях, роздаватимуть спеціальні запрошення на міські ринки. На запрошенні значиться, що ринковий збір становить одну гривню.
- Це і ринковий збір, і послуги, і експертиза, - пояснює заступник міського голови Анатолій Ворона. - Ми маємо людям надати альтернативу.

За словами Анатолія Ворони, "стихійників" у Вінниці залишилось не так вже й багато. Переважно, це мешканці районів, котрі облямовують обласний центр по периметру, а також ті, хто вирощує сільгосппродукцію на власних присадибних ділянках не для оптового продажу. Їм в першу чергу і роздаватимуть запрошення. Повністю ж відмінити ринковий збір, аби привчати людей до цивілізованої торгівлі, у мерії кажуть, що не можуть - аби не було девальвації...

Адміністрації ринків вже погодились надати місця для торговців із запрошенннями. Зокрема, Центральний ринок погодився надати до 30 місць, ринок "Світанок" (пл. Перемоги) - до 100 місць, майже 60 місць є і на Західному ринку. Щоправда, дехто з директорів ринків з символічної гривні попросив залишити 15 копійок базарам на прибирання.

- Проявіть громадську совість і свідомість, - звернувся до адміністрації ринків Анатолій Ворона. - Я не наполягаю, щоб "баба Параска із Зарванець" мала усі преференції. Але, я думаю, що ринок витримає таких п\'ять "бабок Парасок"...

Роздавати запрошення торговельний патруль планував вже з цього понеділка.


Переглядів: 3014
Поширень: 0