Вантажівки, з яких здійснюють торгівлю кавунами та динями, часто припарковують у місцях, де вони заважають руху автотранспорту. Саме тому 27 серпня виконком міської ради прийняв рішення виділити на території міста 5 майданчиків для торгівлі сільськогосподарською продукцією з великогабаритного транспорту.

«Існування таких майданчиків зніме напругу з міських ринків, - каже начальник управління розвитку споживчого ринку та послуг Сергій Кудлаєнко, - так буде зручно і для мешканців, які за доступними цінами зможуть придбати дині та кавуни у своєму районі».

Майданчики будуть тимчасовими – щороку виконком міської ради буде визначати новий перелік. Цьогоріч купити кавуна можна буде у таких місцях:
1. перехрестя вул. Келецька та Космонавтів;

2. перехрестя вул. Келецька – Квятека;

3. зупинка «Грибоєдова» по вул. Київській;

4. торговельний майданчик біля МКЛ № 3;

5. майданчик по вул. Привокзальній вздовж колій.

За словами Сергія Кудлаєнка ці місця є безпечними. Кількість транспортних засобів на майданчику буде визначатись таким чином, аби вантажівки не заважатили рухові автотранспорту.

Проблемою на сьогоднішній день є паркування вантажних машин по вул. Привокзальній біля ринку. Здійснюючи торгівлю з машин, водії перегороджують одну зі смуг руху автотранспорту, в результаті чого виникають затори. Заступник міського голови Анатолій Ворона зобов’язав контролерів ринків та працівників ДАІ зосередитись на вирішенні цієї проблеми – торгівців інформувати про наявність майданчиків для продажу продукції з вантажівок та причепів вантажних автомобілів. Якщо ж вони будуть це ігнорувати - викликати евакуатор та звільняти дорогу від такого транспорту.


Переглядів: 3046
Поширень: 0