Для отримання медичної допомоги при переохолодженні вінничан просять звертатись не лише за телефоном 103, а й до відділу «Цілодобова варта» (15-60). У морозні дні ця служба прийматиме усі дзвінки, пов\'язані із наслідками занизької температури у місті. На 15-60 можуть телефонувати не лише ті, хто відчув на собі наслідки морозів, а й городяни, які помітили на вулиці або в транспорті людину, якій стало зле.

За оперативною інформацією українського гідрометеорологічного центру, в найближчі 10 діб на території України очікується дуже морозна, переважно без опадів, погода. Мінімальна температура повітря знижуватиметься вночі до мінус 26-19оС, а у східних та центральних областях з 1 по 5 лютого - до мінус 33оС.

В зв\'язку з цим, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийняла рішення про тимчасове призупинення навчання у початкових класах вінницьких шкіл з 30 січня по 3 лютого. Крім того, батькам рекомендується упродовж усього тижня обмежити перебування дітей на вулиці.

Люди без постійного місця проживання можуть зігрітись у тимчасовому притулку по вул. Київській, навпроти Центрального автовокзалу. Минулого тижня там силами МНС було розгорнуто пункт обігріву для безхатченків. Саме тут люди, які не мають даху над головою, під час сильного зниження температури повітря, упродовж доби можуть зігрітися, поїсти та отримати медичну допомогу. А усі небайдужі городяни, а також громадські та благодійні організації міста, як і у попередні роки, можуть приносити сюди теплий одяг, ковдри та продукти харчування, аби допомогти безпритульним.

«У разі виявлення людей, які тривалий час перебувають у нерухомому стані на вулиці, лежать чи сидять на землі або на лавках, просимо телефонувати за номером 15-60, - розповідає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради Олег Парфілов. - Я хочу також звернутись до усіх вінничан: в період сильних морозів будьте більш уважними один до одного та не залишайтесь байдужими, якщо побачите на вулиці людину, якій зле. Можливо, саме завдяки вчасному дзвінку на «Цілодобову варту» ви врятуєте чиєсь життя».

Для довідки:

Симптоми обмороження розвиваються під час перебування на холоді. Спочатку виникає відчуття холоду. Потім людина відчуває поколювання, її шкіра набуває блідого відтінку, втрачає чутливість. Пізніше німіє і набуває синюшного відтінку. Втрата чутливості робить непомітною подальшу дію низької температури і часто є причиною тяжких незворотних змін у тканинах.

 



Переглядів: 4265
Поширень: 0