У випадку, якщо зазначеної у попередженні суми боржник не має, він може звернутись у ЖЕК та заключити «мирову угоду» - тобто розбити борг на кілька частин та виплатити його за певний термін. Згідно законодавства, кожен вінничанин повинен вчасно розрахуватись за надані послуги.

У випадку ігнорування попередження, документи передаються до суду, і борг за житлово-комунальні послуги стягується у судовому порядку. Окрім цього, відповідно до Цивільно-процесуального Кодексу України боржник платить також за інформаційно-технічне забезпечення, держмито та виконавчий збір. Разом з цим, навіть під час розгляду справи - ще можливо встигнути укласти мирову угоду. В такому випадку позовна заява знімається з розгляду. Також юристи ЖЕКів співпрацюють із прокуратурою. Саме вони, як правило, проводять із боржниками інформаційно-профілактичну роботу, аби останні вчасно розрахувались за житлово-комунальні послуги.

Окрім цього, продовжує працювати з боржниками фірма «Радіо». Юристи, бухгалтери та начальники ЖЕКів надають працівникам цієї фірми списки вінничан, котрі мають заборгованість за житлово-комунальні послуги. Після цього працівники «Радіо» телефонують усім, хто зазначений у списку. Завдяки такій роботі спостерігається тенденція до покращення розрахунків за спожиті послуги.

Окрім цього державно-виконавча служба надсилає запити боржника щодо наявності у нього майна. А потім накладає на майно арешт. Аби не допустити візиту ДВС, потрібно вчасно розраховуватись за комунальні послуги.


Переглядів: 3520
Поширень: 0