- Технологія офіційної видачі дозволу на подібну прибудову передбачає оформлення права землекористування, що в умовах сьогодення власнику квартири одноосібно зробити фактично неможливо. Тому що об\'єктом добудови є житловий будинок. Відповідно, щоб офіційно отримати дозвіл на прибудову має звернутись організація співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Також ОСББ потрібно розробити передпроектну пропозицію по реконструкції будинку з прибудовами і таким чином увійти в правове поле.

Про те, що добудову на першому поверсі не можна узаконити без створення ОСББ, кажуть і в міському управління архітектури та містобудування.

- Є відповідний закон, який діє ще з 2002 року, - пояснює заступник начальника управління Наталя Катощук. - Позиція управління наступна: дотримуватись проектних рішень, які були у свій час. Однак якщо є така можливість (добудувати балкон - ред.), то це має бути в таких же габаритах і параметрах, як інші балкони в цьому будинку. В інших випадках ми відмовляємо.

Натомість вінничани не бажають зв\'язуватись ні з бюрократичною тяганиною, ні зі створенням ОСББ, а тому, як кажуть у мерії, на сьогодні є тільки поодинокі спроби вирішити дане питання – узаконити добудовані балкони.

Більше у газеті «Місто»


Переглядів: 8340
Поширень: 0