Перша Постанова вийшла 25.04.2012 року за № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою». Друга – 05 вересня 2012 року за № 907 «Про затвердження порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Хворим на гіпертонічну хворобу лікарями загальної практики - сімейними лікарями та терапевтами виписуються рецепти на гіпотензивні ліки, які повинні бути завірені, окрім особистої печатки лікаря та печатки лікувально-профілактичного закладу, ще й печаткою червоного кольору «Вартість підлягає відшкодуванню». Такий рецепт дійсний на протязі місяця з дня його виписки.

Часткове відшкодування вартості лікарського засобу за таким рецептом, здійснюється на рівні затвердженої МОЗ України станом на 01 вересня 2012 року референтної ціни.

Пацієнт оплачує різницю між фактичною роздрібною ціною, встановленою на момент придбання лікарського засобу та референтною ціною, затвердженою МОЗ станом на 01 вересня 2012 року. Реєстр граничного рівня оптово-відпускних та референтних цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою розміщений на офіційному веб-сайті МОЗ України – наказ МОЗ України № 672 від 31.08.2012 року



Переглядів: 4239
Поширень: 0