Провідною ідеєю конкурсу є підтримка підприємців, малих підприємств та підприємств-початківців (що налічують до 10 працівників та мають стаж діяльності до трьох років), шляхом надання їм у користування комплектів обладнання, на умовах безоплатної позички. Головними вимогами до конкурсантів є створення нових робочих місць та формування пакету послуг для соціально вразливих груп населення, громадських організацій регіону, в межах свого існуючого чи додаткового бізнесу.

Учасники конкурсного відбору мають запропонувати проекти, основними напрямками втілення яких є сфера послуг, ІТ-технології, послуги в галузі харчування, рекламна діяльність тощо.

Проекти-переможці визначатимуться конкурсною комісією у два етапи. Перший етап передбачає відбір ідей, другий етап – відбір бізнес-планів.

За результатами конкурсу буде відібрано від 5 до 10 суб’єктів підприємницької діяльності та малих підприємств, які отримають у користування комплекти обладнання вартістю до 100 тисяч гривень – в рамках запропонованих ними бізнес-планів.

Для участі в проекті «Розвивай свій бізнес – розвивай громаду» слід надсилати заповнену проектну пропозицію (можна завантажити на сайті pard.org.ua) на електронну адресу: [email protected], до 09.01.2013 з темою листа: «Розвивай свій бізнес – розвивай громаду».

Олег Левченко, Валерій Коровій

За словами виконавчого директора ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» Олега Левченка, ”...важливими для цього конкурсу є запропоновані учасниками плани розвитку їхньої діяльності з надання соціальних послуг для вразливих категорій населення та громадських організацій нашого регіону. Кількість та об’єм таких послуг визначаються самими учасниками конкурсу, але надання цих послуг не повинно перешкоджати ефективному веденню їхнього власного бізнесу”.

Заступник міського голови Коровій Валерій Вікторович подякував Подільській агенції регіонального розвитку за активну роботу з пошуку ресурсів для підтримки підприємництва та наголосив на тому що: “... в період кризи, дуже важливим для підприємств є підтримка громадськими організаціями які побудовані на принципах самоорганізації, користуються довірою благодійних фондів і спроможні до фандрейзингу”.

Додаткова інформація

Проект “Розвивай свій бізнес – розвивай громаду” спрямований на створення нових робочих місць, вдосконалення знань та навичок керівників існуючих підприємств, поширення інформації щодо сутності соціального підприємництва розвиток регіону та сприяння розвитку соціальних підприємств в Україні.

«Соціальне підприємство» - це бізнес, що окрім створення фінансового прибутку переслідує соціальні цілі та спрямовує прибутки на саморозвиток, громадські справи чи на вирішення гострих суспільних проблем.

Мета конкурсу: підтримати реалізацію бізнес-планів розроблених малими підприємствами та підприємствами-початківцями шляхом надання їм у користування комплектів обладнання, на умовах безоплатної позички, та сприяння розвитку компоненту соціального підприємництва у вже існуючих бізнесах.

В результаті реалізації проекту, буде створенню нові робочі місця, поширено інформацію щодо сутності соціального підприємництва та впроваджено компоненти соціального підприємництва у вже існуючі бізнеси, опосередковано (через розвиток компоненту соціального підприємництва) активізовано співпрацю громадських організацій і бізнесу, частково спрямовано прибутки підприємств на розвиток громади та вирішення нагальних суспільних проблем.



Переглядів: 3747
Поширень: 0