Таке рішення 20 грудня минулого року прийняв Уряд через економічну кризу. Адже через втрату роботи дохід українських сімей значно скоротився. Разом з тим, такі громадяни не набувають права на призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім\'ям та житлової субсидії, оскільки ці види державної допомоги розраховуються на підставі доходу сім\'ї за попередні шість місяців.

Аби допомогти оформити субсидії людям, котрі втратили роботу, Постановою Кабінету Міністрів від 20 грудня 2008 року № 1084 «Деякі питання визначення сукупного доходу сім’ї для окремих видів соціальної допомоги» змінено порядок обчислення сукупного доходу для сімей безробітних. У відповідності до Постанови, сьогодні, аби отримати субсидію, потрібно подавати довідку про доходи лише за останні три місяці. Також, до сукупного доходу сім’ї замість заробітної плати за попередні місяці буде враховуватись розмір призначеної допомоги по безробіттю у місяці звернення за призначенням допомоги.

Врахування до сукупного доходу замість заробітної плати розміру призначеної допомоги по безробіттю можливе у разі:
  • якщо у безробітного за попередні три місяці є дохід у вигляді заробітної плати;
  • якщо в місяці звернення за призначенням соціальної допомоги безробітний набуває право на виплату призначеної допомоги по безробіттю.
Застосування такого порядку обчислення сукупного доходу сім\'ї дозволить забезпечити державну підтримку малозабезпеченим сім\'ям для оплати житлово-комунальних послуг, утримання дітей вже у перші місяці після втрати членами сім\'ї роботи внаслідок фінансової кризи.

За призначенням соціальної допомоги громадянам необхідно звернутись до районного управління праці і соціального захисту населення за місцем фактичного проживання. Більш детальну інформацію можна отримати у Головному управлінні праці і соціального захисту населення міської ради за телефоном 35-00-74.


Переглядів: 3285
Поширень: 0