За словами Геннадія Кузьменка, 5 березня 2013 року закінчилася реєстрація на ЗНО 2013 року. Підтвердженням факту реєстрації для участі в ЗНО є Сертифікат, який ВРЦОЯО надсилає рекомендованим листом на адресу, указану під час реєстрації.

Генадій Кузьменко, директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти

Проте, як зазначив Г. Кузьменко, зміни до реєстраційних даних можна вносити до 19 березня.

У разі необхідності внесення змін до переліку предметів або персональних даних, абітурієнт повинен пройти реєстрацію повторно, надіславши до регіонального центру необхідні документи та раніше отриманий Сертифікат 2013 року.

Г. Кузьменко наголосив на тому, що на учасника після реєстрації на веб-сайті УЦОЯО створюється інформаційна сторінкою. Доступ до персональної сторінки здійснюється за номером Сертифіката та pin-кодом, указаним у ньому.

В ході прес-конференції Г. Кузьменко ознайомив присутніх з нововведеннями ЗНО у 2013 році. Так, це:

  • посилення контролю на пунктах тестування щодо недопущення порушення процедури проходження ЗНО (під час технологічної перерви в аудиторії кожного учасника ЗНО перевірить охоронець за допомогою метал-детектора на наявність засобів зв\'язку);
  • доповнення переліку навчальних предметів світовою літературою;
  • внесення змін до системи оцінювання власного висловлення з української, російської та іноземних мов;
  • зменшення кількості завдань в тестах з історії України та всесвітньої історії (з 60 до 55), а відповідно й часу на їх виконання буде відведено менше (135 хв. замість 150);
  • зменшення кількості завдань з фізики (з 36 до 34), при цьому час на виконання тесту залишиться тим самим (180 хвилин).

За його словами, такі зміни пояснюються потребою удосконалення змістової частини тестів.

Окрім того, директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти повідомив про основні особливості проведення ЗНО у 2013 році. Так, це:

  • обмеження кількості предметів, вибраних абітурієнтом для проходження зовнішнього оцінювання (не повинна перевищувати чотирьох);
  • надання учаснику можливості скласти тест лише з однієї іноземної мови;
  • можливість за потребою перекладу тестів для зовнішнього незалежного оцінювання з історії, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами та переклад світової літератури – російською мовою.

Геннадій Кузьменко запевнив учасників прес-конференції, що дане тестування відбуватиметься з дотриманням процедур і технологій, що застосовуються під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Для проходження пробного тестування в області зареєструвалися 6 916 учасників, що становить 71 % від загальної кількості випускників (9 800). Так, серед зареєстрованих на пробне тестування: 6 507 випускників ЗНЗ, 166 випускників минулих років, 192 випускники ПТНЗ та 51 випускник ВНЗ І-ІІ р.а.

За словами Геннадія Кузьменка, 31 пункт пробного тестування буде працювати в кожному районному центрі (місті) Вінницької області.

Для довідки:

Пробне тестування відбудеться у березні 2013 року:

  • 23.03.2013 – з української мови і літератури, біології, фізики, російської мови, всесвітньої історії, іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської).
  • 30.03.2013 – з історії України, математики, хімії, географії, світової літератури.

Визначення результатів пробного тестування:

Після виконання тестових робіт усім учасникам пробного тестування буде видано інформаційний бюлетень із відповідями на тестові завдання та схемами підрахунку балів, на основі яких вони зможуть самостійно визначити тестовий бал.

Майбутні абітурієнти також матимуть можливість отримати результат за шкалою 100-200 балів. Для цього необхідно після 23 березня 2013 року скористатися спеціальним сервісом, розміщеним на інформаційній сторінці «Особистий кабінет учасника ПЗНО».

Результати пробного ЗНО будуть оголошені після 5 квітня 2013 року.



Переглядів: 5779
Поширень: 0