У Вінниці сервіс по пошуку потрібного маршруту руху громадського транспорту успішно функціонує ще з весни 2012 року. Тут задля того, аби розпочати роботу та прокласти маршрут, слід знайти на мапі міста відповідну зупинку та позначити точку старту маркером «А», а точку призначення маркером «Б» та натиснути позначку «Побудувати маршрут». Крім того, мешканці зможуть самостійно обрати вид транспорту, яким їм зручніше дістатися до місця призначення. За допомогою функції «З урахуванням…» вони можуть натиснути на «іконку» трамваю, тролейбусу, автобусу або ж маршрутного таксі. Далі залишається обрати найбільш зручний варіант руху громадського транспорту, а також дізнатися про місця знаходження зупинок та перелік маршрутів громадського транспорту.

Вінницький сервіс розроблявся в першу чергу для того, щоб мешканці мали змогу обрати для себе найбільш оптимальний варіант проїзду із одного пункту до іншого та швидше адаптувались до змін у транспортному русі обласного центру. Для більшої зручності кожен вид громадського транспорту має окремий колір, тож проклавши маршрут користувачі можуть одразу зорієнтуватися – це маршрут руху трамваєм, тролейбусом, автобусом чи маршрутним таксі.

Сьогодні інформація про маршрути громадського транспорту доступна для таких міст: Київ і передмістя, а також Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Житомир, Запоріжжя, Луцьк, Львів, Одеса, Полтава, Рівне, Севастополь, Харків, Черкаси та Чернігів.

За допомогою функції "Громадський Транспорт" на Картах Google можна отримати покрокові маршрути проїзду громадським транспортом, знайти зупинки транспорту у своєму районі, прокласти маршрути від пункту А до пункту В. Також можна отримати інформацію про час, який ви витратите на дорогу, що дозволяє вибрати оптимальний маршрут проїзду містом.

Щоб дізнатися, як дістатися потрібного місця, слід позначити на Картах Google адреси пунктів відправлення та призначення, вибрати орієнтовний час відправлення й натиснути кнопку "Прокласти маршрут". Функція запропонує декілька можливих маршрутів за даним запитом. Вам потрібно буде тільки вибрати оптимальний. Крім того, плануючи маршрут, користувач може вибрати зі списку кращий вид транспорту, а також налаштувати критерії вибору маршруту - кращий, мінімум пересадок або менше йти пішки.

Наприклад, від вулиці Інтернаціональна до вулиці Привокзальна можна дістатися – маршруткою 19А, 8А,17А, а також трамваєм №6 та тролейбусом №5. Окрім цього, на Картах Google ви маєте можливість дізнатися маршрут для автомобіля. Також на Картах Google детально описують маршрут для пішоходів. Ось наприклад, як дістатись пішки з вулиці Інтернаціональна на вулицю Привокзальна:

Дані про громадський транспорт для 14 міст України надані партнером Google в Україні компанією EasyWay, для Львова - Львівською міськрадою та громадським об\'єднанням "Самопоміч".

Інформація про маршрути доступна в усіх браузерах, включно з мобільними, а також на Картах Google для Android та iOS.

Власники веб-сайтів можуть інтегрувати маршрути громадського транспорту на свої веб-сторінки, використовуючи Google Maps API, щоб полегшити своїм клієнтам пошук офісу компанії або будь-яких інших об\'єктів.

Google постійно розширює та вдосконалює функціонал Карт. Так, тільки в минулому році в Україні були запущені такі сервіси, як Навігація, Перегляд вулиць і Картограф.

Про функцію Google "Громадський Транспорт"

Компанія Google запустила функцію "Громадський Транспорт" як експеримент у 2005 році, а в жовтні 2007 року функція стала частиною Карт Google. Компанія активно співпрацює із сотнями транспортних відомств по всьому світу, щоб надати своїм користувачам максимально повну інформацію про розклад і маршрути руху громадського транспорту. Сьогодні на Картах Google представлені розклади руху транспорту для більш ніж мільйона зупинок, розташованих у понад 500 найбільших містах світу.

Раніше ми повідомляли про те, що прокладати маршрути проїзду громадським транспортом Вінниці можна також за допомогою Яндекс.Карти



Переглядів: 20662
Поширень: 0