Згідно з документом, який днями затвердив виконавчий комітет міської ради, визначає порядок надання матеріальної допомоги вінницьким сім\'ям, в яких народилася трійня. Батьки, які проживають у Вінниці мінімум три роки до народження дітей, повинні звернутися в департамент праці та соціального захисту населення із заявою не пізніше року після народження трійні. Крім того, визначено перелік необхідних документів, які слід підготувати для оформлення допомоги.

На початку лютого депутати міської ради внесли зміни до Програми соціального захисту окремих категорій громадян м. Вінниці на 2012-2020 роки. Зміни полягали у тому, що багатодітні сім’ї, в яких народилась трійня або ж більше дітей, зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу від міста у розмірі 25 тисяч гривень на кожну дитину. Рішення набуло чинності з 1 листопада 2012 року. Відтак сім’ї, в яких родилась трійня після цієї дати, мають право на отримання такої допомоги.

Для того, аби отримати одноразову матеріальну допомогу, один із батьків має звернутися із заявою на ім’я міського голови Володимира Гройсмана до департаменту праці і соціального захисту населення Вінницької міської ради. До заяви необхідно додати копії свідоцтв про народження дітей, довідку про склад сім’ї, копію паспорта та ідентифікаційного номера заявника та довідку про відкриття банківського рахунку (або ксерокопію першої сторінки ощадної книжки). Якщо один із батьків зареєстрований та проживає у Вінниці не менше трьох років до дня народження дітей, а звернення надійшло не пізніше року після народження трійні, допомога буде призначена. Якщо ж отримувач допомоги позбавлений батьківських прав, або ж відмовляється від виховання дітей чи влаштовує діток на повне державне утримання (у дитячий будинок тощо), у призначенні одноразової матеріальної допомоги буде відмовлено.

Виплата одноразової матеріальної допомоги буде здійснюватись шляхом перерахування коштів на особовий рахунок одного з батьків-заявників через установу банку за їхнім вибором. Призначення та виплату матеріальної допомоги у розмірі 25 тисяч гривень на кожну дитину багатодітним сім’ям здійснюватиме департамент праці і соціального захисту населення міської ради одному з батьків за його заявою.​



Переглядів: 5435
Поширень: 0