Вітчизняні відділи державної реєстрації актів цивільного стану розпочали запис на прийом громадян, які мають намір одружитися, за допомогою мережі Інтернет. Можливість скористатися сервісом вже мають мешканці Івано-Франківської, Сумської, Вінницької, Луганської, Львівської, Харківської, Полтавської та Одеської областей. Про це повідомляє Державна реєстраційна служба України.

Запис в режимі он-лайн здійснюється через веб-сайти головних управлінь юстиції у цих регіонах:

Новий сервіс одразу набув популярності і ним уже скористалися більш ніж 2 500 громадянин по всій Україні.

У Вінницькому РАЦСі журналістам сайту "Моя Вінниця" розповіли, що про нововведення  знають, а от жодної заяви у такому вигляді не отримували через технічні причини. Водночас начальник обласної реєстраційної служби Надольний Іван Дмитрович повідомив нам, що таке нововведення працює у Вінниці  уже пів року.

- Не можу сказати, що у Вінниці  користується популярністю онлайн-запис на прийом до РАЦСу  для подачі заяви на одруження чи розірвання шлюбу, - пояснив неактивність вінничан Іван Надольний. - Можливо, причина у тому, що про це не усі знають. Все-таки люди більш схильні до того, аби особисто приходити до РАЦСу

Незабаром у Вінниці з\'явиться окремий сайт, на якому можна буде здійснити он-лайн запис у будь-який відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Вінницькій області.

- Зараз ми працюємо над сайтом, на якому буде можливість записатися на прийом в режимі он-лайн  до усіх відділів державних реєстраційних актів цивільного стану у Вінницькій області, - повідомив Іван Дмитрович.



Переглядів: 31281
Поширень: 0