Сьогодні поблизу 19-ї школи встановили нові примусові обмежувачі швидкості. Це нові «лежачі поліцейські», які складаються з прямокутних пластин, що виготовлені з полімер-піщаної суміші. Такі обмежувачі коштують майже вдвічі дешевше від тих, які на сьогодні є на дорогах обласного центру. Але мають і свої недоліки - цей матеріал значно твердіший за гуму, з якої зроблені «лежачі поліцейські» єврозразка, які почали встановлюватись у місті кілька років тому.

У Вінниці встановлюють нові лежачі поліцейські

30 квітня на Старому місті, в районі загальноосвітньої школи №19, встановили новий примусовий обмежувач швидкості. За інформацією начальника відділу по ремонту об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Леоніда Демченка, лежачі поліцейські нового зразка місту запропонувало МПП «Руслана».

У Вінниці встановлюють нові лежачі поліцейські

«Це підприємство безкоштовно передало елементи секцій, які допоможуть підвищити безпеку руху поблизу 19-ї школи, - розповідає Леонід Демченко. – Тепер вони будуть випробовуватися в дії. Якщо експлуатація покаже, що вони придатні для використання на наших дорогах, можливо, будемо встановлювати їх і у подальшому».

У Вінниці встановлюють нові лежачі поліцейські

За даними виробника, МПП «Руслана», ці «лежачі поліцейські» складаються із прямокутних пластин, розміром 490х470х50 мм, які виготовлені з полімер-піщаної суміші. Секції витримують температурні режими від -50 до +50 оС. Червоно-жовті лежачі поліцейські, згідно із паспортом якості, наданого виробником, мають необмежений термін придатності. А їх вартість майже вдвічі дешевша від вартості обмежувачів швидкості, які наразі є на міських дорогах. Поряд із цим є і недоліки. Цей матеріал дуже твердий, набагато твердіший за гуму, з якої виготовлені «лежачі поліцейські», чорно-жовтого кольору, котрі у місті почали встановлювати з 2008 року.



Переглядів: 8175
Поширень: 0