У далекому червні 1896 року на Новгородському ярмарку Миколі II була представлена перша в Росії машина, проте незабаром автомобіль був вкрадений. На жаль, цей випадок не став останнім в історії, а навпаки поклав початок, можна навіть сказати, своєрідному бізнес, який процвітає в багатьох країнах. Щорічно у світі продається вкрадених автомобілів більш ніж на 20 мільярдів доларів. Викрадачі професіонали не просто грамотно відкривають машини, але навіть організовують підробку документів на автомобіль і його збут.

«Транспортний засіб є джерелом підвищеної небезпеки. У разі викрадення ця небезпека збільшується, оскільки за кермом може опинитися п’яний або водій, який не володіє достатн6іми навичками керування. Такі поїздки часто закінчуються ДТП. У загальній стуктурі злочинності на транспорті, питома вага викрадених автомобілів складає 50%, - розповідає начальник УДАІ УМВС у Вінницькій області полковник міліції Павло Солоненко,- за чотири місяці на Вінниччині було скоєно 51 незаконне заволодіння транспортними засобами. Серед них 47 автомобілів, 3 мотоцикла та навіть один трактор. Не розшукуваними на сьогодні залишаються 6 транспортних засобів. Варто зазначити, що найчастіше предметом посягань стають автомобілі виробництва країн СНД, число яких складає 29, а викрадень автомобілів іноземного виробництва зареєстровано 22. Найчастіше такі злочини стаються в нічний час, що обумовлено залишенням транспорту без нагляду».

Поради від ДАІ для забезпечення протиугінної безпеки автомобіля

Тож, щоб одного чудового дня не виявити відсутність свого автомобіля, працівники ДАІ, наводить цілий ряд заходів для забезпечення протиугінної безпеки автомобіля:

  • Придбати і встановити хорошу протиугінну систему, а ще краще дві - хай одна буде відкритою, тобто доступною пізнанню для злодія, щоб він розумів, що йому належить повозитися з даною машиною, а другу протиугінну систему краще зробити непомітною для очей - хай вона стане сюрпризом для викрадача.
  • Кожного разу при покиданні салону автомобіля забираєте з собою ключ запалювання, а при закриванні автомобіля виробіть у себе звичку контролювати ключі, вікна, багажник і капот, дверці машини, установку на сигналізації і навіть вміст салону - досить часто залишені в салоні цінні речі провокують злодіїв на угон.
  • Щоб вашу залізну конячку не «роззули» злісні хулігани, поставте на колеса хоча б один болт з нестандартною головкою (що обертається, ексцентрично) - це помітно ускладнить життя злодію і, можливо, врятує ваш автомобіль від втрати.
  • Якщо ви не маєте наміру користуватися машиною тривалий час, то варто підготувати машинку до стоянки, щоб вона не стала здобиччю злодіїв: зліть бензин, зніміть акумулятор, накрийте чохлом.

Крім цього варто завжди звертати увагу на такі пункти, які можуть зіграти фатальну роль у долі вашого автомобіля:

  • Важливо, де ви залишаєте машину. Не варто ставити її біля кінотеатрів, театрів, концертних залів, куди ви приїхали. У таких випадках людина, що планує викрадення вашого автомобіля буде точно знати, який час ви будете відсутні, і діяти в цих тимчасових рамках. Тому машину краще поставити в деякому віддаленні.

На стоянці у дворі краще вибирати освітлене і саме прохідне місце - в темному безлюдному куті двору злодію буде простіше зробити свою брудну роботу.

Але найголовніше, не лінуватися ставити автомобіль у гараж, якщо ви його маєте, або на автостоянках, які охороняються. Будьте пильні, не залишайте крадіям жодного шансу на викрадення вашого автомобіля.



Переглядів: 4581
Поширень: 0