Цього року – нас «косить» невідомий досі штам грипу, імунітету на який немає, розповідає газеті „МІСТО” санітарний лікар Вінниці Олександр Сорочан.

- Новий штам вірусу – Брісбен, вірус типу А, - пояснює головний санітарний лікар Вінниці Олександр Сорочан. - Це австралійський штам. Абсолютно ніяких особливостей перебіг хвороби не має, єдине – українці з ним ще не зустрічалися. Якщо в когось і міг бути імунітет від певного штаму, який циркулював раніше, то від цього штаму імунітету взагалі немає. Якщо хтось заразився, то захворів обов’язково.

Чи вже хворіють вінничани на незнаний досі грип, буде відомо лише після спеціальних досліджень, коли вірус ідентифікують. А робиться дослідження у Києві.

Займатися самолікуванням або ж купувати ліки з реклами головний санітарний лікар Вінниці категорично не радить. Наголошує: обов’язковий постільний режим і виклик лікаря.

- Ускладнення можуть бути і на нервову систему, на нирки, на серце, - каже Олександр Сорочан. - Грип - дуже підступний вірус, він вражає будь-які тканини організму людей.

Вдома ж радять частіше провітрювати приміщення, адже вірус дуже нестійкий у відкритому середовищі. А при виході на вулицю, мазати крила носа оксоліновою маззю.


Переглядів: 3431
Поширень: 0