Управлінням МВС у Вінницькій області створюється система номерного обліку експериментальних відстрілів мисливської гладкоствольної вогнепальної зброї. Така база даних сприятиме розшуку мисливської зброї у разі її втрати чи викрадення, а також допомагатиме у розкритті злочинів, скоєних із її застосуванням.

Про це йшлося на прес-конференції за участю керівництва експертно-криміналістичної служби міліції та відділу дозвільної системи та ліцензування.

Наявність такої інформаційної бази суттєво спростить процес ідентифікації зброї, яка може потрапити до рук злочинців, адже вона може бути перероблена зловмисниками, номера зброї можуть бути знищені, - каже заступник начальника НДЕКЦ при УМВС у Вінницькій області підполковник міліції Микола Лайтер. – Відтак, ми звертаємося до усіх власників мисливської зброї провести її відстріл.

Є досить багато фактів скоєння злочинів саме з мисливської зброї, травмування та загибелі людей. Один з прикладів – загибель мисливця на полюванні, в якому брало участь 16 чоловік. Саме завдяки проведеній балістичній експертизі відстріляних гільз було встановлено зброю, з якої скоїли вбивство з необережності, - зауважив заступник начальника НДЕКЦ Олександр Шрамко. – Так само за допомогою експертизи вилученої зброї були притягнуті до кримінальної відповідальності члени злочинної групи , яка займалася розбоями та грабежами.

На сьогодні у населення перебуває 24 тисячі зареєстрованої мисливської гладкоствольної зброї. Відтак, посилення контролю за її використанням необхідне для забезпечення безпеки людей та попередження злочинів із застосуванням такої зброї.

Відстріл та зберігання експериментально відстріляних гільз проводиться на базі Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру щоденно з 9 до 18 години (крім неділі) за адресою м. Вінниця, вул. Порика, 8.



Переглядів: 5267
Поширень: 0