В місті Вінниці на території ринку «Західний» (біля західного автовокзалу м. Вінниця) відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03 вересня 2013 року №368 «Про проведення осінніх сільськогосподарських ярмарків» до 01 грудня 2013 року проводяться загальнообласні осінні ярмарки з продажу населенню сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів.

У ярмарках приймають участь сільськогосподарські товаровиробники овочів, фруктів, зерна, меду, яєць, м’яса, підприємства переробної промисловості, споживчої кооперації та інші суб’єкти господарювання, що вирощують та виробляють продовольчі товари. Торгові місця на ринку «Західний» для їх учасників з районів виділені на безоплатній основі.

У ярмарках, що пройшли з 14 вересня по 13 жовтня 2013 року загалом прийняли участь 951 суб’єктів господарювання сільськогосподарських товаровиробників та переробки.

На ярмарках населенню було продано товарів за цінами товаровиробників на суму понад 7,5 мільйонів гривень.

Населенню продано: картоплі - 55 тонн; капусти - 85 тонн; моркви - 79 тонн;буряків - 51 тонни; яблук - 92 тонн; зерна - 105 тонн; олії - 38 тонни;
м’яса - 12 тонн та інші товари від виробників.

Ціни на ярмарках були на 15-20 % нижчими від найнижчих цін на ринках м. Вінниці.

Найконьюнктурнішими днями для ярмарків поки що є суботні та недільні дні.

В суботу 12 жовтня приймали участь від районів 147 виробників продовольчих товарів та сільськогосподарської продукції. В неділю 13 жовтня - відповідно 75 суб’єктів. На наступний тиждень з 14 по 20 жовтня в ярмарках прийматимуть участь від 70 до 130 учасників з районів.

Враховуючи побажання жителів м. Вінниці щодо проведення ярмарків на проспекті Юності, як це було в попередні роки, облдержадміністрацією опрацьоване з міською радою питання щодо поновлення таких ярмарків. Відповідно щосуботи, починаючи з 19 жовтня такі ярмарки будуть проводитись на спеціально виділених площадках в м.Вінниці, а саме:

  • біля торгового комплексу «Дастор» по проспекту «Юності»;
  • на вулиці Винниченка біля стадіону «Локомотив»;
  • на зупинці Грибоєдова по вулиці Київській;
  • на вулиці Ватутіна – в районі Тяжилова.



Переглядів: 1147
Поширень: 0