Почастішали скарги городян на обклеювання рекламною продукцією та оголошеннями будинків. Згідно Правил благоустрою міста, - це є адміністративним порушенням, і відповідає за нього безпосередньо рекламодавець. Незабаром останнім про порушення буде повідомлятися по телефону.

Згідно Правил благоустрою території міста Вінниці (п.6.10.22) забороняється розміщення друкованої реклами безпосередньо на зовнішніх поверхнях будівель, споруд, опорах, деревах тощо. Тільки протягом поточного року на замовників такої реклами складено 31 протокол. Незабаром таким «горе-рекламодавцям» про порушення Правил благоустрою буде повідомлятись телефоном шляхом автодозвону, а номера телефонів порушників будуть братися з тих же рекламних оголошень, - таке нововведення запропонував міський голова Володимир Гройсман. На сьогоднішній день проблемним є відсутність дошок оголошень на зупинках громадського транспорту, тому управління комунального господарства та благоустрою отримало доручення – встановити такі дошки. Потерпають і мешканці багатоквартирних будинків, де вхідні двері під’їздів заклеюють рекламною продукцією. В таких випадках потрібно звертатись до ЖЕКу. Саме на житлово-експлуатаційні контори покладено обов’язки щодо встановлення дошок оголошень біля кожного під’їзду багатоквартирного будинку.

У взаємодії з галузевими підрозділами Головного управління житлово-комунального господарства, управління енергетики, транспорту та зв’язку міської ради, Асоціацією органів самоорганізації населення, міською санітарно-епідеміологічною станцією, працівниками інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом м. Вінниці протягом двох місяців поточного року було проведено 606 перевірок підприємств, установ, організацій різних форм власності, а також громадян - щодо дотримання Правил благоустрою міста. По результатах проведеної роботи було складено 129 протоколів, які передані на розгляд адміністративної комісії при виконкомі міської ради. Також надано 146 приписів щодо усунення порушень.

«Досить часто керівники підприємств та організацій житлово-комунального господарства не в повній мірі володіють інформацією про те, що відбувається на закріпленій за ними території, тому і не можуть вчасно вживати заходи по усуненню порушень», - розповідає начальник інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом Вінниці Олексій Зубрицький. За порушення вимог по прибиранню, вивезенню твердих побутових відходів, підтриманню чистоти та порядку на керівників підприємств та організацій житлово-комунального господарства, ОСББ тощо - цьогоріч складено 10 протоколів та надано 35 приписів.

Довідка: Згідно Статті 152 «Порушення правил благоустрою території міста та інших населених пунктів» Адміністративного кодексу України – порушення правил благоустрою території міста та інших населених пунктів, а також недодержання правил щодо забезпечення чистоти і порядку, тягнуть за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від трьох до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Переглядів: 8488
Поширень: 0