Міліція знову проводить місячник добровільної здачі зброїОсновною метою заходів є добровільна здача громадянами зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, які знаходяться в незаконному обігу.

За незаконне зберігання вогнепальної зброї, набоїв, вибухівки передбачена кримінальна відповідальність незалежно від мети їх придбання. Відповідно до ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України за такий злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

Громадяни, які протягом квітня добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю, звільняються від притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності, а також отримують змогу її зареєструвати.

Протягом березня до органів внутрішніх справ області населенням було здано 41 одиницю незареєстрованої зброї, в тому числі 4 одиниці нарізної зброї, 32 гладкоствольної, 3 холодної та 2 саморобної. 14 одиниць зареєстрованої газової та мисливської зброї здали громадяни правоохоронцям.

19 одиниць зброї виявили бажання зареєструвати у встановлений законом спосіб мешканці області. Уся ця зброя мисливська і раніше належала померлим родичам.



Переглядів: 3112
Поширень: 0