Групу очолив заступник міського голови Андрій Рева, його заступниками у координаційній групі визначені Валерій Коровій та Володимир Слишинський. До складу групи входять начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності міської ради Олег Парфілов, директори міських департаментів адміністративних послуг, охорони здоров’я, економіки та інвестицій, комунального господарства та благоустрою, соціальної політики, у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю. До цієї роботи приєднався також благодійний фонд «Подільська громада».

«Пріоритетні завдання, які поставив перед нами в. о. міського голови Сергій Моргунов, - це в першу чергу організація роботи по наданню гуманітарної допомоги та, по можливості, забезпечення спецзасобами вінничан, які воюють в зоні АТО. Таких підрозділів, які сформовані з вінничан, у нас три. Через зрозумілі причини я не можу називати місця їхньої дислокації. Паралельно з цим – надання допомоги пораненим, які прибувають до Вінниці і знаходяться на лікуванні у військовому госпіталі, - каже Андрій Рева. – Серед інших завдань – організація роботи по адаптації у місті людей, які тікають з захоплених терористами міст та містечок».

Відсьогодні на офіційному сайті Вінницької міської ради з’явився ще один розділ «Підтримка вінничан в зоні АТО», де буде щодня розміщуватись інформація про першочергові потреби для трьох вінницьких військових підрозділів та воєнізованих формувань, які перебувають в зоні АТО, а також поранених, які знаходяться у Вінниці. Так само, як і звітність про те, що було зроблено протягом доби. Приєднатись до цього можуть усі бажаючі, переглядаючи інформаційні повідомлення в новоствореному розділі. А також телефонуючи за номерами «Цілодобової варти» (15-60, 60-15-60 та 65-15-60) та безпосередньо до відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності міської ради за тел. (59-50-77).

«Ми розуміємо, що перед тим, як звертатись до вінничан з проханням долучитись до спільної справи, починати треба з себе. Тому у новому розділі на нашому сайті розміщено звіт про роботу, яку вже проведено міською радою, виконавчими органами, комунальними підприємствами спільно із різними громадськими організаціями, спонсорами та простими волонтерами, починаючи з того моменту, відколи «зеленими чоловічками» розпочалась окупація Автономної Республіки Крим. Чесно кажучи, він неповний, багато чого відновлювали просто по пам’яті, - продовжує Андрій Рева. – Але з цього моменту вся робота із звітами та прізвищами усіх тих, хто допомагає, якщо, звісно, вони захочуть називатись, бо багато хто не бажає називати себе, - буде оприлюднюватись на нашому офіційному сайті».

Із звітом про проведену роботу упродовж березня-липня можна ознайомитись за посиланням.

На даний час завершується формування 10 тон вантажу гуманітарної допомоги та вирішується питання придбання спецзасобів для вінничан, які знаходяться в зоні АТО. Слідкуйте за повідомленнями у відповідному розділі на офіційному сайті Вінницької міської ради.



Переглядів: 3873
Поширень: 0