Працівники Державтоінспекції м. Вінниці під час нагляду за дорожнім рухом радять водіям подбати про власну безпеку та належним чином підготовити свій автомобіль для експлуатації в зимовий період. Найбільш важливий і відповідальний з точки безпеки їзди період - заміна літньої гуми і перехід на зимові шини. Необхідність в їх установці очевидна незалежно від наявності на дорогах снігу.

У разі, якщо середньодобова температура опустилася до рівня (або нижче) +5 +7 градусів С літні шини поступово втрачають свої властивості, істотно погіршується зчеплення з дорогою і подовжується гальмівний шлях. Якщо ж температура повітря знизиться нижче позначки 0 градусів і дорога покриється кіркою льоду, їзда на літніх шинах стає небезпечною. За результатами експериментів, гальмівний шлях шипованих шин на асфальті на 7 % довше, однак на льоду вони на 20 % ефективніше нешипованних шин. Установка зимової гуми лише на ведучу вісь автомобіля - небезпечне бажання багатьох автомобілістів, оскільки при цьому істотно збільшується ймовірність некерованого заносу.

ДАІшники нагадують водіям, як потрібно підготувати своє авто до зими

У разі якщо вам необхідно їхати в далеку дорогу (наприклад між містами), абсолютно не зайвим буде взяти з собою ланцюги проти ковзання. Комплект з двох ланцюгів, що надягають на ведучі колеса, підвищить ваші шанси на подолання небезпечних і складних ділянок, будь-то ожеледиця, сніг, крутий зледенілий підйом або нечищена дорога.

ДАІшники нагадують водіям, як потрібно підготувати своє авто до зими

При використанні ланцюгів обов’язково дотримуйтесь правил їх експлуатації. Неправильне їх використання може призвести до зайвого зносу шин, поломці і навіть аварії.

ДАІшники нагадують водіям, як потрібно підготувати своє авто до зими

Державтоінспекція міста Вінниці УМВС звертається до учасників дорожнього руху, з проханням, під час снігопадів та ожеледиці максимально обмежити поїздки на власних транспортних засобах, а в разі необхідності, під час керування автомобілями суворо дотримуватись правил дорожнього руху особливо в частині вибору безпечної швидкості руху та правил маневрування.

ДАІшники нагадують водіям, як потрібно підготувати своє авто до зими

Безпосередньо перед виїздом необхідно перевірити технічний стан транспортного засобу.

ДАІшники нагадують водіям, як потрібно підготувати своє авто до зими

У разі наявності інформації щодо неналежного експлуатаційного утримання проїзних частин вулиць м. Вінниці прохання повідомляти вказану інформацію за наступними номерами телефонів :

-         диспетчер КП «Вінницьке шляхове управління» (0432) 27-35-81;

-         диспетчер «Цілодобова варта» (0432) 59-50-39;

-         управління цивільного захисту Вінницької ОДА – (0432) 67-11-35

-         відділення організації дорожнього рух ВДАІ м. Вінниці (0432) 66-17-62;

-         ч/ч ВДАІ м. Вінниці УМВС (0432) 59-33-20;

-         управління ДАІ УМВС – (0432) 59-33-33.

Якщо на автомобільній дорозі області помітили небезпеку для дорожнього руху пов’язану з несприятливими погодними умовами слід проінформувати відповідні служби:

-         Державна служба з надзвичайних ситуацій – (0432) 46-04-11, або (101)

-         Служба автодоріг у Вінницькій області – (0432) 67-01-92

-         Управління цивільного захисту Вінницької ОДА – (0432) 67-11-35

-         УДАІ УМВС – (0432) 59-33-33



Переглядів: 4315
Поширень: 0