У Вінницькій області з першого грудня почалися аварійні відключення електроенергії. Мешканці Вінниці дефіциту поки не відчують - знеструмлення торкнеться виключно промислових підприємств та кількох районів області.

Як повідомляють в «Вінницяобленерго» - незручності триватимуть до кінця цього тижня, і просять вінничан економити світло вранці і ввечері - під час пікових навантажень.

Причиною такої ситуації стала аварійна зупинка третього енергоблоку Запорізької АЕС (потужність 1 тис МВт), - пояснив генеральний директор ВАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук.

- У країні склався дефіцит потужностей. Тому вводяться графіки аварійних відключень. Вони мають певну кількість черг. Так, з першої по п\'яту чергу - це відключення споживачів промислової групи. Відключення відбуваються по команді диспетчера «Укренерго», і ми вплинути на це не можемо. 6-7 чергу - це відключення населення. На жаль, вже вчора нам довелося відпрацювати і ці черги в Барському, Гайсинському та Вінницькому районах. Однак панікувати не потрібно - такі знеструмлення тривають не більше двох-трьох годин на добу, - каже Андрій Поліщук.

Вінницяобленерго

Тому енергетики закликають вінничан максимально економити. Особливо просять економити світло з 8 до 11 години ранку і з 17 до 20-ї години вечора. Адже тільки за вчора - 1 грудня - Вінниччина перебрала ліміт електронергіі на 75 мегават.

- «Вінницяобленерго» обслуговує понад 770 тисяч споживачів, з них 750 - побутових. Якщо кожен з них викрутить одну лампочку потужність в 100 Ватт - ліміт буде збережено, - наводить приклад головний інженер підприємства Олександр Коломієць.

Серед підприємств, які найбільше відчують енергодефіцит - Калинівський машинобудівний завод, фабрика «Поділля», Літинський молочний завод, «Барлінек», «Південьзахідшляхбуд» та інші.

Разом з тим, вимикати електроенергію на вінницькому заводі «Форт» і Барському машинобудівному заводі заборонено - вони виробляють продукцію на потреби оборони країни.

- Ми постараємося зробити все, щоб знеструмлення не торкнулося Вінниці, - кажуть у «Вінницяобленерго».



Переглядів: 6317
Поширень: 0