Офіційних скарг на перевізників та тур операторів, які відвозять вінничан на відпочинок на березі морів, немає. Як повідомив начальник відділу сім’ї, молоді та туризму Руслан Анфілов, який цього року, як і минулого, опікується цим питанням: є тільки одна заява, написана у спеціально сформовану робочу групу, що навпроти Центрального автовокзалу Вінниці самовільно встановлена палатка одного з туроператорів. Наразі цим питанням – займаються, каже Руслан Анатолійович. Інших скарг – не було.

- Ми намагаємося усе вирішити якомога оперативніше, - зазначив Руслан Анфілов. – Виїжджаємо на місце, спершу – пробуємо все залагодити полюбовно. Якщо сторони конфлікту на це не йдуть, все документуємо та направляємо на подальше розслідування у відповідні органи.

Спеціально сформована робоча група з питань підвищення якості туристичних послуг та послуг пов’язаних з організацією літнього відпочинку готова розглянути скарги вінничан. Для цього городянину треба написати заяву та занести її або у відділ звернень мерії чи голові робочої групи заступнику міського голови Анатолію Вороні.

- Ми детально розбираємо кожну ситуацію, - пояснює Руслан Анатолійович. – Дізнаємося про усі обставини справи. Викликаємо заявника та підприємця, який надає послуги, і вирішуємо ситуацію. Збитки заявнику компенсуються. Звісно, якщо буде доведено вину підприємця.

У минулому році робоча група зафіксувала 10 порушень. Серед наведених Русланом Анфіловим прикладів: скарга однієї вінничанки щодо недостатньої якості послуг. Їй пообіцяли відпочинок та лікування у спеціалізованому санаторії. Утім, коли вона прибула на місце виявилося, що санаторій спеціалізується на зовсім іншому профілі захворювань. А це означає, що достатньої кількості лікування та оздоровчих процедур клієнтка не отримала, не дивлячись на сплачені кошти. Підприємець повернула збитки. Були скарги і щодо не належного комфорту під час перевезення на місце відпочинку. Усі вони були вирішені.

Повідомити про недобросовісного туроператора чи перевізника можна за телефоном 59-52-82.


Переглядів: 3710
Поширень: 0