У вінницькому територіальному відділенні Прозорого офісу по проспекту Космонавтів з’явився у відкритому доступі Каталог із переліком вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які розташовані на території всієї області і можуть бути виділені воїнам АТО. Тепер учасники антитерористичної операції можуть досить швидко і в зручних умовах вибрати собі земельну ділянку і подати документи на її оформлення по окремій черзі.

У Центрах адмінпослуг Прозорий офіс з 12 січня розпочали приймати документи щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення поза межами населеного пункту. У такий спосіб Держземагентству в співпраці із Вінницькою міською радою вдалось досить швидко вирішити проблему із великими чергами в своєму приміщенні і значно покращити якість надання адміністративних послуг для громадян. А також зробити крок, який буде сприяти протидії корупції, адже в Прозорих офісах людина не має безпосереднього контакту з виконавцем.

У Прозорому офісі на Космонавтів з’явився Каталог земель для учасників АТО

Окрім цього з січня в Прозорому офісі на Космонавтів у відкритому доступі розміщено Каталог земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які знаходяться поза межами населених пунктів і можуть бути виділені воїнам АТО. У формуванні та розробці такого Каталогу брали участь всі районні відділи Держземагентства по всій області спільно з місцевими громадами.

«Учасник АТО, який хоче отримати земельну ділянку у певному районі, може скористатися каталогом та за ним обрати найоптимальніший для себе варіант. Наразі такий прийом бійців АТО проводиться у Прозорому офісі по проспекту Космонавтів, 30. Потім, поступово, ми плануємо, що така послуга з’явиться й в інших відділеннях», – розповіла в.о. начальника Головного управління Держземагентства у Вінницькій області Тетяна Медвецька.

З того часу, як були внесені зміни від 22.08.2014 року до Закону України «Про боротьбу з тероризмом» від 20.03.2003 року №638-VI, де зазначено про видачу земель сільськогосподарського призначення учасникам АТО, 1392 громадян Вінницької області подали документи. З них – 1330 вже отримали дозволи на розробку проекту землеустрою, решта чекає на завершення обробки документації і 164 громадянина отримали вже Свідоцтва про право власності на землю. Заяви на отримання земельної ділянки сільськогосподарського призначення, які можна використовувати для садівництва та ведення особисто селянського господарства (ОСГ), продовжують надходити щодня. Якщо людина не в змозі обробляти таку землю, вона може здати її в оренду і отримувати дохід.

Для оформлення таких ділянок в адміністративних центрах для військових навіть виділено окрему чергу. «Учасники АТО приїжджають у відпустку чи на ротацію на тиждень, максимум два, після чого знову повертаються боронити нашу країну, і за цей короткий період їм потрібно встигнути оформити необхідні документи. Тому ми ведемо їхній прийом окремо, а не по загальній черзі», – каже Тетяна Медвецька.



Переглядів: 9870
Поширень: 0