Протягом цього опалювального сезону субсидії вже отримали майже 20,5 тисяч вінничан. Це більше, ніж за такий самий період в минулому році, майже на 3,5 тисячі родин. Процес оформлення цього виду державної допомоги триває. Люди, які хочуть дізнатися, чи мають вони право скористатися субсидіями, можуть розрахувати це самостійно за допомогою «Калькулятора субсидій» на офіційному сайті Вінницької міської ради.

У Вінниці діє чітка система отримання субсидій, яка дозволяє швидко і комфортно оформити державну допомогу без очікування у чергах і додаткових зборів довідок. Людина приходить до територіального відділення «Прозорого офісу» за місцем проживання лише двічі. Спочатку вона має попередньо записатися на прийом до спеціаліста, взявши талон, де буде вказано дата і час прийому, вдруге – прийти на прийом вже безпосередньо для оформлення субсидій. Це допомагає уникати черг, а люди мають можливість планувати свій день.

Також є можливість записатись на прийом по телефону або через Інтернет (зареєструвавши «Персональний кабінет» на офіційному сайті ВМР). В таких випадках людина приходить до «Прозорого офісу» один раз – у день і час, на який записалась дистанційно. Крім того, телефоном або через Інтернет можна дізнатись, які документи потрібні для оформлення субсидії.

Процедура збору документів для оформлення цього виду допомоги у Вінниці спрощена. Наприклад, людині не потрібно приносити довідки про нарахування за житлово-комунальні послуги – цю інформацію спеціалісту департаменту соцполітики міської ради надає Центр муніципальних систем управління, який має відповідну базу даних. Крім того, пенсіонерам не потрібно приносити довідку про нараховану пенсію, ця інформація теж отримується спеціалістом (крім пенсіонерів МО та УМВС).

«Видача талонів попереднього запису на оформлення житлових субсидій в опалювальний період 2014-2015 років розпочалась з 15 вересня. З початку опалювального сезону до управлінь соціального захисту звернулося за призначенням субсидії 21 846 вінничан. Станом на 4 лютого вже призначено субсидії 20482 людям. Процес оформлення субсидій триває», – зазначила начальник відділу контролю за правильністю призначення, перерахунку і виплати адресних соціальних пенсій департаменту соціальної політики Вікторія Корсун.

Нагадуємо, що визначити, чи має родина право на отримання державної допомоги, можна, скориставшись «Калькулятором субсидій» на офіційному сайті Вінницької міської ради.

Також вінничани, які отримують субсидію, мають можливість обстежуватись у Муніципальному діагностичному центрі за 50% від вартості послуги того чи іншого виду діагностики. Є ще одна пільга людям, які оформляють субсидію, – вони сплачуть півціни за користування гаражем.



Переглядів: 5096
Поширень: 0