У 2015 році державну підсумкову атестацію з української мови об’єднають із зовнішнім незалежним оцінюванням.

За словами заступника директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації - начальника управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи Андрія Лисака, це означає, що цього річ випускники 11-х класів, а таких на Вінниччині 8427 осіб, складатимуть і ЗНО, і ДПА за єдиними тестами.

«Цьогорічна новація – 24 квітня всі випускники загальноосвітніх шкіл будуть складати ЗНО з української мови, яке буде зараховуватися як результат державної підсумкової атестації і, відповідно, оцінки будуть внесені до атестатів. Далі з 22 по 28 травня старша школа складатиме ДПА з математики, історії України та третього предмета - за вибором учня і робитимуть школярі це не за збірниками, а за завданнями, розробленими школами» – наголосив Андрій Лисак.

Випускники Донецької та Луганської областей, а також тимчасово окупованих АР Крим та Севастополя матимуть можливість пройти ДПА та ЗНО. Для тих, хто встиг зареєструватися до 20 лютого державну підсумкову атестацію з української мови та літератури, а відтак і зовнішнє незалежне оцінювання, складатимуть 24 квітня.

«Хто не зареєструвався до 20 лютого, то вони мають змогу це зробити до 20 квітня. В такому випадку державну підсумкову атестацію з української мови вони складатимуть 9 червня. Ті ж, хто із поважних причин не зможуть вкластися і в ці терміни, здаватимуть ключовий предмет – українську мову та літературу 27 червня» – зауважив Андрій Лисак.

Випускники 9 класів, а сьогодні таких на Вінниччині 14453 учнів, складатимуть державну підсумкову атестацію з 1 по 8 червня. До переліку предметів, з яких проводитимуть ДПА входять: українська мова та математика обов’язково для всіх та третій за вибором.

Випускники початкової школи підсумкову атестацію з української мови, читання та математики складатимуть з 12-21 травня.

«Хочу наголосити що результати ДПА у початковій школі не вносяться до річного оцінювання, це просто один із видів контролю знань» – зазначив Андрій Лисак.



Переглядів: 3979
Поширень: 0