Законом України від 28.12.2014 року № 76-VІІІ «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» внесені зміни до ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», зокрема, в частині забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалого населення.

З 01 січня 2015 року на забезпечення санаторно-курортним лікуванням мають право:

  • Особи, віднесені до 1 категорії;
  • Діти-інваліди та один з батьків чи особа, яка її замінює.

Зазначені категорії постраждалих ​ осіб мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю чи закладу відпочинку, які мають ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики.

З метою оздоровлення в 2015 році постраждалі особи, в разі перебування на обліку в департаменті соціальної політики Вінницької міської ради для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, звертаються до Департаменту соціальної політики міської ради за місцем свого проживання:

  • Управління соціального захисту населення (Правобережне): вул.Космонавтів, 30 (ІІ поверх);
  • Управління соціального захисту населення (Лівобережне): вул.Островського, 85 (І поверх);

із заявою про вибір санаторно-курортного закладу відповідного профілю чи закладу відпочинку.

Телефон для отримання додаткової інформації про Порядок організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи: 53-10-82, Департамент соціальної політики міської ради, вул. Соборна, 50.

​Для ознайомлення з Порядко​м перейти за посиланням: Про затвердження Порядку організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи​​



Переглядів: 3585
Поширень: 0