Йдучи назустріч клієнтам та з метою спрощення процедур отримання пошти у відділеннях, Укрпошта з липня цього року розпочала вручення реєстрованих поштових відправлень за посвідченням водія.

Основна відмінність реєстрованих поштових відправлень від простих полягає в тому, що вони отримують індивідуальний номер (штрих-код) і вручаються одержувачу під розписку. Тобто шлях такого листа або посилки можна відслідкувати на всіх етапах проходження до моменту вручення адресату.

Раніше для отримання реєстрованої пошти клієнт мав пред’явити один з таких документів, що посвідчують особу, – паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, військовий квиток для військовослужбовця строкової служби, посвідчення народного депутата України, документ, що замінює паспорт, паспорт іноземного громадянина з візою або посвідку на постійне чи тимчасове проживання на території України іноземного громадянина, виданої органами внутрішніх справ.

Наразі Укрпошта додала до переліку документів, за якими клієнт може отримати у відділенні реєстроване поштове відправлення, посвідчення водія.

Також національний оператор поштового зв'язку пропонує сьогодні всім клієнтам скористатись безкоштовним сервісом смс-повідомлення про надходження відправлення. Надсилаючи лист або посилку, відправник має вказати лише номер телефону одержувача, якому прийде смс-ка про надходження відправлення на його ім’я.



Переглядів: 3643
Поширень: 0