Зокрема, протягом вівторка було зареєстровано 136 таких викликів (проти 310 у неділю). Серед тих, хто захворює, знизився також відсоток дітей.

4 листопада на засіданні міського протиепідеміологічного штабу начальник міського управління охорони здоров’я Тамара Васильчук повідомила, що на сьогоднішній день у лікарнях Вінниці важких хворих немає. Разом з тим, у стаціонарних відділеннях лікувальних закладів міста перебувають пацієнти із середнім ступенем захворювань. Але це явище, яке має місце в період щорічних спалахів сезонної захворюваності, стверджують медики.

Водночас, усі попереджувальні заходи, запроваджені у Вінниці у ці дні, будуть продовжуватись. «Те, що відбувається певне зниження захворюваності, це добре. Але ми маємо продовжувати усі запобіжні заходи, щоб позитивні тенденції і далі зберігались.» - підкреслив міський голова Володимир Гройсман. За пропозицією міської СЕС до переліку тимчасового призупинення роботи розважальних закладів, кінотеатрів та ринків промислової групи товарів 4 листопада було вирішено додати і комп’ютерні клуби. Це викликано тим, що школи знаходяться на карантині, і, відповідно, у підлітків може з’явитись спокуса проводити вільний час у комп’ютерних клубах.

Як уже повідомлялось, 5 вінницьких підприємств здійснюють пошив марлевих пов’язок, які розподілятимуться відповідно до отриманих заявок від підприємств, установ та організацій міста. 4 листопада медичний персонал лікувальних установ Вінниці отримав 4 тисячі марлевих пов’язок. Також масками у середу були забезпечені працівники МНС, ДАЇ, патрульно-постової служби, органів управління – усі ті, хто має постійний контакт із людьми. Планується, що установи та організації міста будуть і далі отримувати щоденно до 18 тисяч марлевих пов’язок.

Налагоджується ситуація і у аптеках. На засіданні штабу представники найбільших аптечних мереж міста запевнили, що у аптеки надходять марля та бинти, і найближчими днями їх буде достатня кількість. Поступово стабілізується і ситуація із надходженням противірусних препаратів.


Переглядів: 3111
Поширень: 0