Через місяць після публікації вони наберуть чинності.
Як зазначено в рішенні виконкому міської ради, вартість кубометра води зросте з метою приведення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення відповідно до витрат на їх виробництво”.

За цим рішенням, для населення тариф за послуги водопостачання одного кубометра води складатиме 1,14 грн. проти 0,90 грн., який діє зараз, а водовідведення — 0,84 грн. проти колишніх 0,62. В середньому подорожчання складе 25%.
— На сьогодні цей новий тариф — економічно обґрунтований, — каже Сергій Іванович. — Але не гарантовано, що вже наприкінець року, таким цей тариф не буде. Адже все постійно дорожчає.

Нагадаємо, що раніше мерія вирішила підняти квартплату на 30%. Тепер — здорожчала вода. Можливість подорожчання інших розцінок на комунальні послуги залишається вірогідною і навряд чи відсоток подорожчання буде меншим за 20%.

Для довідки:
У Казахстані за кубометр холодної води кожен громадянин сплачує дещо більше шести гривень, або 150 тенге (їхня валюта).

У Москві кубометр холодної води коштує приблизно 16-20 гривень, в залежності від того чи квартира обладнана централізованим водопостачанням чи приладами нагрівання води.
На 1 січня 2008 року в Україні найдорожчий кубометр холодної води був в Ужгороді. Місцеві сплачували за кубометр холодної води 2,47 грн. У Чернівцях — 2,07 грн. Третє місце посів Луганськ. Там кубометр холодної води коштував 1,97 грн.


Переглядів: 3992
Поширень: 0