Органами охорони державного кордону в контрольних пунктах в’їзду-виїзду, розташованих на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією України, виявляються непоодинокі факти переміщення на материкову частину України транспортних засобів з використанням фіктивних, незаповнених або оформлених в порушення встановленого порядку (без присутності власника, тощо) нотаріально засвідчених довіреностей на право керування ними.

Крім того, також виявляються незаповнені нотаріальні бланки з відтисками печаток відповідних нотаріусів, які здійснюють свою діяльність на материковій частині України.

Як правило, правопорушниками є громадяни України, які, у зв’язку з прийняттям урядом РФ постанови від 31.10.2015№1171 щодо встановлення граничного терміну (до01.04.2016) перереєстрації усіх транспортних засобів, вишукують різні шляхи та способи для переміщення автомобілів з АР Крим на материкову частину України для подальшого їх продажу, дарування тощо.

Тому звертаємось до громадян, які мають бажання придбати у свою власність автомобіль по дорученню - не ризикувати, щоб не бути ошуканим. Краще зверніться в будь-який територіальний сервісний центр МВС і в присутності адміністратора сервісного центру заключіть угоду договору-купівлі продажу автомобіля, яка є безкоштовною.



Переглядів: 3024
Поширень: 0