Якщо ніхто не перебуває у кімнаті, слід вимикати світло, використовувати енергоефективні елементи освітлення, зокрема рекомендовано встановлювати світлодіодні (LED) енергозберігаючі лампочки, які не містять шкідливих речовин.

Для заощадження електроенергії необхідно встановлення датчиків руху у багатоквартирних будинках їх варто встановити у коридорах, під’їзді, на сходах та інших місцях спільного користування. У приватному будинку – біля дверей та на подвір’ї.

Енергозберігаючі побутові прилади мають маркування «А» чи «А+». Холодильник такого класу споживатиме на 30-50% менше електроенергії, ніж пристрій такого ж об’єму марки «В». Неможна залишати прилади, що працюють від акумулятора (наприклад, мобільні телефони), увімкненими довше, ніж потрібно для повної зарядки акумулятора.

Слід вимикати пристрої, які підключенно до живлення і ними ніхто не користується. Режим очікування для комп’ютера доречний, якщо залишати його на кілька хвилин, а не на всю ніч. А ще краще – вимикати взагалі штекер з розетки. Це не лише дозволить заощадити електроенергію, але й вбереже пристрої від впливу можливих перепадів електроенергії. Оскільки в режимі очікування електричні прилади також споживають електроенергію, можна також встановити автоматичні вимикачі.

Як вінничанам заощадити на електроенергії

Холодильник та морозильник варто тримати в чистоті, без льоду та снігу, рекомендовано регулярно розморожувати, оскільки за рахунок великої кількості льоду в морозилці компресор пристрою споживає більше електроенергії і може менше прослужити. Треба стежити за тим, щоб дверцята були щільно зачиненими. Охолоджуйте їжу перед тим, як поставити її в холодильник. По-перше, гарячий посуд змусить холодильник працювати інтенсивніше, а по-друге, вона нагріє інші продукти, і вони можуть зіпсуватися. Оптимальна температура в холодильнику – від нуля до п’яти градусів тепла.

Дотримання усіх рекомендацій, дасть змогу заощаджувати використання електроенергії.



Переглядів: 4040
Поширень: 0