З 1 травня департамент соціальної політики Вінницької міської ради розпочне автоматичний перерахунок субсидії на неопалювальний період. Працівники підрозділу мають можливість виконати цю роботу без додаткових звернень громадян. Тому вінничанам непотрібно додатково звертатись до Прозорих офісів та повторно нести документи.

На даний час субсидії на відшкодування витрат за житлово-комунальні послуги отримує майже 66 тисяч вінницьких родин. Наше місто стало першим в Україні по кількості призначених субсидій у співвідношенні до загальної кількості домогосподарств. Цьому сприяє спрощений механізм надання даного виду допомоги.

Відповідно до чинного законодавства субсидія призначається на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням. При цьому, оскільки плата за опалення проводиться лише в опалювальний період, розмір субсидії розраховується окремо на опалювальний (з 1 жовтня по 30 квітня) та неопалювальний (з 1 травня по 30 вересня) сезони.

«По закінченню опалювального сезону всім домогосподарствам, які отримували субсидію буде проведено автоматичний перерахунок субсидії на неопалювальний період без особистого звернення громадян. Ми маємо достатньо інформації і ресурсу для автоматичного перерахування. Тому вінничанам непотрібно витрачати свій час та додатково звертатись до Прозорих офісів», - розповіла перший заступник директора департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Наталія Паламарчук.

Інформування мешканців про призначення (непризначення) субсидії буде відображено у єдиному рахунку ЦМСУ, який щомісяця приноситься у кожну квартиру.

Мешканців приватного сектору буде поінформовано через органи самоорганізації населення (квартальні комітети).



Переглядів: 3572
Поширень: 0