Проект був розроблений у відповідності до Генерального плану обласного центру, який був затверджений у 2007 році. 23 грудня відбулось засідання планувальної ради у форматі громадських слухань, на якому було затверджено План Червоних ліній. Наступними це питання мають розглянути депутати міської ради.

Червоні лінії - це межі існуючих чи запроектованих вулиць, доріг, майданів. Вони також відмежовують один від одного мікрорайони, квартали та території іншого призначення. По Червоних лініях проходять також інженерні комунікації. В оновленій документації місця проходження червоних ліній визначені з урахуванням багатьох чинників. В першу чергу проект розроблявся відповідно до існуючих забудов та з урахуванням розширення дорожніх розв\'язок, які плануються у майбутньому.

Оновлена містобудівна документація допоможе багатьом мешканцям приватного сектору приватизувати свої земельні ділянки. На сьогоднішній день вони не можуть цього зробити через проходження по території їхніх домоволодінь Червоних ліній. У новому Плані вони винесені за межі приватних ділянок з урахуванням усіх технічних нормативів. Таким чином у вінничан нарешті з\'явиться можливість оформити право власності на земельну ділянку, якою вони користуються.

Міський голова Володимир Гройсман розповідає, що над проектом працював Науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» (м. Київ). Його фахівці розробили і Генеральний план м. Вінниці. На сьогоднішній день із НДІ «Діпромісто» міська влада домовилась про складання проекту відведення паркувальних зон у місті. Що стосується Плану Червоних ліній, то міський голова вважає, що це іще один крок в напрямку врегулювання усіх територіальних питань у місті. «У розробці нового Плану Червоних ліній ми враховували, в першу чергу, існуючі забудови. Ми утримались від розширення ділянок, які можуть бути задіяні під будівництво та опирались на новий Генеральний план міста, який розроблений з урахування перспективних планів щодо розбудови міста та розвантаження основних транспортних мереж,» - каже міський голова Володимир Гройсман.

Головний інженер інституту «Діпромісто», який працював над проектом по Червоних лініях м. Вінниці, Дмитро Жуков повідомив, що цей план нічим не загрожує уже існуючим забудовам. Він лише уточнює проходження нових магістралей, ширину проїжджої частини та враховує перспективні зміни у транспортних розв\'язках і межах дорожніх перехресть міста.


Переглядів: 8595
Поширень: 0