Останній місяць весни не радує вінничан бажаним теплом і сонечком. Два тижні в області дощить мало не щодня. За прогнозами синоптиків така погода протримається до 24 травня. А в населених пунктах, що знаходяться в низинних частинах, можуть бути і заморозки.

Про це ВИННИЦА.info розповіла начальник відділу гідрометеорологічного забезпечення Вінницького обласного Гідрометцентру Марія Кощавка.

«Дощики ще будуть. Щоправда, їх інтенсивність меншатиме. Трішки потеплішає лише в останній п’ятиденці місяця. Прогнозуються також гради і грози, в понижених місцях можуть бути заморозки.

Для травня вважається традиційною середньодобова температура 14 градусів тепла, але цьогоріч цей показник буде на 1-2 позначки нижчим», - сказала М.Кощавка.

За 18 днів у Вінницькій області вже випала понаднормова кількість опадів (норма – 60 мм).

«Найбільше у Липовці – 87 мм, у Крижополі – 78 мм, в Козятині – 77 мм. Найменше – у Могилів-Подільську, Вінниці та Хмільнику. Зараз така погода не шкодить аргокультурам, оскільки минулого року в нас було дуже сухо, не набралася земля вологи і за зиму, бо не було великих снігів», - зазначили у Вінницькому обласному Гідрометцентрі.

А поки що синоптики прогнозують на Вінниччині дощі і грози

19 травня

Температура вночі 2-7 градуси тепла, вдень 12-17° тепла. Хмарно з проясненнями, вночі місцями невеликий дощ, вдень короткочасний дощ, місцями грози. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

20-21 травня

Температура вночі 4-9° тепла, вдень 16-21° тепла. Мінлива хмарність, без істотних опадів, лише вдень 20 травня місцями короткочасний дощ, грози. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.



Переглядів: 5924
Поширень: 0