Значну увагу учасниками зібрання було приділено змінам у проведенні державної підсумкової атестації випускників та зовнішнього незалежного оцінювання. Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, державна підсумкова атестація для одинадцятикласників відбуватиметься письмово у формі підсумкових контрольних робіт і є обов’язковою для усіх випускників.

Учні 9-х класів складатимуть випускні іспити у період з 1 по 18 червня, а випускники 11-х класів – з 11 по 18 травня. Навчальний процес у загальноосвітніх закладах планується завершити вже 27 травня.

З 2 червня розпочнеться зовнішнє незалежне тестування, що визначається виключно як форма вступних випробувань абітурієнтів до вищих навчальних закладів. На сьогодні показник реєстрації учасників ЗНО-2010 є досить високим – близько 68 тисяч учнів з усієї України (у Вінницькій області кількість зареєстрованих для участі у ЗНО складає 1 837 осіб).

Окрім того, Павло Полянський звернув увагу на затвердження Кабінетом Міністрів України «Програми розвитку загальної середньої освіти на 2010-2012 роки».

По завершенню всеукраїнської наради, начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк провів обласну селекторну нараду, на якій було розглянуто актуальні для регіону освітянські питання, зокрема: дотримання санітарно-гігієнічного режиму у навчальних закладах та організації виконання навчальних планів і програм. Так, у період з 22 по 26 березня школярі відвідуватимуть заняття, а весняні канікули для учнів загальноосвітніх навчальних закладів триватимуть з 27 по 31 березня.


Переглядів: 3222
Поширень: 0