Сьогодні, 1 вересня, на офіційному веб-сайті Держенергоефективності www.saee.gov.ua запрацювала Інтерактивна карта місцевих програм відшкодування відсотків за «теплими» кредитами.

Відтепер, зайшовши на сайт Агентства, українці зможуть пересвідчитися, в яких містах, районах, областях місцева влада надає додаткову безповоротну грошову допомогу на утеплення житла, перехід на «негазові» котли, проведення різних енергоефективних заходів.

«Інтерактивна карта стане справжньою знахідкою для усіх українців, зацікавлених в утепленні свого житла, та стимулюватиме інших також займатися енергозбереженням. Адже участь не тільки в Урядовій програмі з енергоефективності, а ще й в місцевій – це можливість отримати подвійну, а інколи й потрійну допомогу на утеплення (з державного, обласного чи районного бюджетів). Іншими словами, це нагода придбати необхідне енергоефективне обладнання та матеріали із значною «знижкою»», - наголосив Голова.

Інтерактивна карта регіональних/міських програм відшкодування частини відсотків/суми за кредитами для населення та ОСББ (ЖБК) на утеплення

Інтерактивна карта регіональних/міських програм відшкодування частини відсотків/суми за кредитами для населення та ОСББ (ЖБК) на утеплення

Як зауважив Сергій Савчук, завдяки тісній співпраці Держенергоефективності з органами місцевого самоврядування у 2016 році прийнято вже 184 місцеві програми допомоги населенню при утепленні, причому в усіх областях України. З них 160 районних та міських програм, які працюватимуть одночасно із існуючими механізмами підтримки державного та обласного рівня.

Він наголосив, що цьогоріч понад 22 тис. родин, а це майже третина учасників Урядової програми з енергоефективності, вже скористалися місцевою підтримкою та отримали додаткове відшкодування витрат на утеплення на суму 19 млн грн. Більше 70 ОСББ отримали компенсації з місцевих бюджетів на суму близько 1 млн грн.

Інтерактивну карту розроблено Держенергоефективності за підтримки проекту «Створення енергетичних агентств в Україні», що впроваджується за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMUB) компанією «Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».



Переглядів: 2708
Поширень: 0