Після двотижневих новорічних свят багато вінничан скаржаться, що відчувають втому. Багаті на страви застілля, навіть помірне вживання алкоголю, зміна режиму сну – це все впливає на самопочуття людей. Отож, що потрібно робити, аби прийти у відповідну форму і поліпшити самопочуття?

Експерти зі здорового харчування зауважують, що найлегшим способом очистити організм від шлаків та токсинів є вживання води. Взимку люди скорочують кількість випитої води, оскільки потребують зігріваючих напоїв – чаю, кави, узварів. Все ж, варто призвичаїтися випивати як мінімум 2л негазованої води.

Також можна додавати сік лимона, імбир та м’яту, щоб покращити очисний ефект для організму. Важливо, щоб вода була «живою», тобто не кип’яченою.

Експерт зі здорового харчування розповіла, як вінничанам покращити самопочуття після свят?- Дуже корисно зранку випити стакан води, а потім взяти столову ложку перемеленого насіння льону і знову запити водою. Таким чином всі токсини і шлаки після вживання жирної їжі повиходять, - розповіла вінницька експертка зі здорового харчування Галина Бурковська.

Другий етап для покращення роботи організму – це введення в раціон овочів.

Це можуть бути солені продукти, а також всі можливі види капусти. Також важливо зменшити порції їжі.

- Сполучення продуктів має бути правильним. Тобто якщо ми їмо кашу, м’ясо і картоплю, то обов’язково варто додавати в раціон овочі. Варто обов’язково снідати, щоб перелаштувати свій організм від бажання їсти ввечері. Оптимальна порція для людини середньої статури – 350 грам.

Експерт зі здорового харчування розповіла, як вінничанам покращити самопочуття після свят?

Спробуйте включити в щоденний раціон продукти, які не піддавалися термічній обробці вище 50 градусів.  Також вживайте сезонні фрукти – гранат, хурму, мандарини. До складу гранату входять йод, кальцій, калій, залізо, магній і велика кількість вітамінів. Додавайте до страв ізюм, який зберігає практично всі корисні властивості винограду. Замінити цукерки допоможуть фініки. Експерт зауважує, що досить двох яблук в день, щоб почувати себе в тонусі. Не забувайте про фізичні навантаження та прогулянки на свіжому повітрі, навіть якщо на вулиці мінусова температура.

Дотримуючись вищеперерахованих рекомендацій, ви будете почувати себе енергійно і легко! Бажаємо вінничанам здоров’я та натхнення для нових справ.



Переглядів: 3562
Поширень: 0