З 1 березня працівники Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Територіального центру соціального обслуговування почали приймати вінничан у двох відділеннях «Прозорого офісу». А саме, за адресами: просп. Космонавтів,30 та Брацлавська,85. Про це йшлось сьогодні у міській раді під час брифінгу.

Для зручності мешканців вінницький Центр надання адміністративних послуг постійно розширює перелік послуг, які надаються через Прозорі офіси. На минулому тижні у них додатково почали приймати працівники Територіального центру та Центру соціальних служб. Робочі місця облаштовані у відділеннях за адресами: проспект Космонавтів,30 (2 поверх) та вулиця Брацлавська, 85 (1 поверх).

«Це досить зручно. Адже, наприклад, якщо людина звернулась чи то за оформленням субсидії, чи у питанні нарахування пенсії, і їй ще додатково потрібні певні послуги Терцентру, не потрібно їхати за ними на Соборну,50. Працівники департаменту перенаправлять відвідувача до того чи іншого працівника у тому ж Центрі», – каже директор департаменту соціальних послуг міської ради Лариса Попова.

Працівники Терцентру та Центру соціальних служб почали приймати у двох відділеннях Прозорого офісу

Лариса Попова нагадала, що Територіальний центр працює досить активно. «У ньому є три відділення. Перше – це надання соціальної допомоги вдома, де на сьогодні обслуговують 1606 підопічних. Друге – організації надання адресної грошової допомоги, де у минулому році отримали послуги 3 тисячі громадян. А третє – денного перебування, де створено 14 гуртків та факультетів, які є досить популярними серед пенсіонерів. Серед них – факультет комп'ютерної грамотності, іноземної мови, правової та фінансової грамотності, духовного розвитку, здорового способу життя, психологічної допомоги та розвантаження. Щодо гуртків, то це – гурток краєзнавства, української мови, шахів та шашок, рукоділля, кіно тощо.

Щодо робочих місць у Прозорих офісах для працівників Центру соціальних служб, то на сьогоднішній день є дуже багато сімей, які опиняються в складних життєвих обставинах. І саме цими вінничанами займається Центр соціальних служб. Коли люди приходять оформляти певний вид допомоги і з ними працює інспектор, він вже бачить, що сім'ї чи людині потрібна певна послуга, яку надає Центр. Думаю, що це буде досить зручно», – зазначила Лариса Попова.



Переглядів: 3054
Поширень: 0