У Вінницю 16 березня повернувся холодний циклон. Він прийшов до нас із Заходу. Якщо вранці на небі сяяло сонце та температура повітря о 8 ранку була близько восьми тепла, то вже о 13.30 на термометрі спустилася до двох. Місто поливало рясним дощем із снігом.

«Несподіванки немає. До нас прийшов циклон із Заходу. Він сформований у прохолодному повітрі. На цьому тижні не було теплішої, як ми вже встигли відчути нещодавно, коли було +12 градусів. Поривчастий вітер 15-20 метрів за секунду, сніг з дощем, температурою вдень від +4 до +9, а вночі до – 1, таку картину нам малює погода до 20 березня включно. Вже після цієї дати передбачається, що опади припиняться», - розповіла Вінниця.info начальник відділу гідрометеорологічного забезпечення Вінницького обласного Гідрометцентру Марія Кощавка.

Передбачається, від 21 березня погода має змінитися.

«Сподіваємося, буде більше сонця, опади припиняться. Загалом, ми зараз спостерігаємо температурний режим вище норми. Торік була така ж ситуація. Якщо зазирнути у кліматичні архіви, то цього дня максимальна температура спостерігалася у 2015, коли стовпчик термометру стрибнув до +16 градусів. А мінімальна була у 1987 році. Тоді люди реально мерзли, адже на дворі тоді зафіксували 21-градусний мороз. Що стосується опадів, то у 1996 році сніг спостерігався до 14 квітня», - додала Кощавка.



Переглядів: 3202
Поширень: 0