Як ми вже повідомляли раніше, в Україні запрацював новий сервіс МВС, який дозволить безкоштовно і швидко перевірити наявність паспорта громадянина України у базах даних. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 Таким чином, використати підробні чи викрадені документи для шахрайських схем стане неможливо. На сайті можна побачити список недійсних, викрадених або втрачених документів, що посвідчують особу. Новий дозволяє перевірити наявність паспорта громадянина України в базі даних МВС, а також у базі даних ДМС, яка здійснює облік документів, які визнані недійсними через псування або втрату. Перевірка проводиться за серією та номером документа. На сайті безпосередньо можна обрати тип документа за яким проводитиметься перевірка: паспорт громадянина України, паспорт громадянина України у формі картки, закордонний паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення особи без громадянства, дозвіл на постійне проживання, дозвіл на довгострокове перебування, посвідчення біженця, проїзний документ дитини, тощо.

Державна Міграційна Служба України нагадує, куди необхідно звертатися у разі втрати паспорту:

Новий сервіс МВС дозволяє перевірити легітимність документів, що посвідчують особу

Окрім того, на сайті МВС у розділі «Інформаційні обліки МВС» можна перевірити інформацію про наявність в розшуку транспортного засобу, мобільного телефону, зброї і культурних цінностей.

Новий сервіс МВС дозволяє перевірити легітимність документів, що посвідчують особу

Також тут доступні бази даних зниклих безвісти, осіб, що знаходяться в розшуку, невстановлених осіб та інших. Також тут можна перевірити довідку про відсутність чи наявність судимості. 

Новий сервіс МВС дозволяє перевірити легітимність документів, що посвідчують особу



Переглядів: 5872
Поширень: 0