11 червня українці зможуть подорожувати в країни Євросоюзу без віз. У зв'язку з цим сервісний центр МВС розповів про необхідні документи, які повинні бути в наявності у водіїв, які збираються в подорож на власному авто.

Наголошується, що для подорожі за кордон на машині потрібні такі документи:

  • національне водійське посвідчення. Воно повинно відповідати міжнародним вимогам, зокрема, у разі користування національним посвідченням водія за кордоном, в документі повинен бути зазначений строк дії;
  • розпізнавальний знак України на транспортному засобі;
  • договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане на людину, яка перетинає кордон;
  • державний номерний знак на ТЗ.

Що необхідно для подорожі за кордон на авто?

При цьому уточнюється, виїжджати за кордон потрібно на державних номерних знаках, так як індивідуальні дійсні лише на території України.

У разі відсутності права власності на транспортний засіб слід оформити документи для поїздки за кордон. Для цього необхідно написати заяву на підставі власника транспортного засобу або документ, що підтверджує право користування і/або розпорядження транспортним засобом.

Особам, що здійснюють поїздку за кордон, на період подорожі видається свідоцтво про реєстрацію на їх ім'я. Свідоцтво про реєстрацію та документи, що підтверджують право користування і/або розпорядження транспортними засобами, зберігаються у сервісному центрі МВС.

"Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає поверненню відповідному сервісного центру МВС не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону", - уточнили у відомстві.

Транспортні засоби, на які згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

Що необхідно для подорожі за кордон на авто?

У сервісному центрі МВС також повідомили, які документи необхідні, щоб обміняти старі водійські посвідчення на нові.



Переглядів: 3170
Поширень: 0