Нескінченні години перед монітором комп'ютера, читання при слабкому світлі, у транспорті чи лежачи, спадковість, неприховування очей від сонця та нездорове харчування - все це відбивається на стані зору.

Лікарі впевнені, що 50% очних захворювань можна попередити, не вдаючись до послуг  технічного прогресу. Аби вберегти зір, слід вживати бегет овочів та фруктів, і, відповідно, робити перерви під час роботи за комп'ютером та робити зарядку до очей, ні в якому разі не читати у транспорті або ж лежачи і тим паче при слабкому освітленні, мінімізувати використання гаджетів та дивитися телевізор на відстані щонайменше 3 метри від екрану.  А ще своєчасно консультуватись у фахівців, які допоможуть  "не запустити" хворобу очей та врятувати зір.

Для дошкільнят на території області нині працює 7 спеціалізованих дитячих садочків. Чотири з них у Вінниці, інші в Калинівці, Козятині та Жмеринці. В літній час оздоровитися у санаторіях "Сокілець" та "Авангард" у Немирові, "Подільський Артек" -  у Ладижині. Усі ці заклади обладнані спеціалізованою технікою.  Детальніше у відеосюжеті:



Переглядів: 2067
Поширень: 0