Запуск з 24 серпня 2017 року поїзда Інтерсіті+ №715/716 Київ – Перемишль  дозволить мешканцям Вінниці, Хмельницького та Тернополя швидко та комфортно подорожувати до Польщі. «Збільшення кількості поїздів між Україною та ЄС – прямий наслідок безвізового режиму. Парламент і надалі підтримуватиме законодавчі ініціативи, спрямовані на руйнування бар’єрів та долучення України до єдиного європейського цивілізаційного простору», - прокоментував голова комітету Верховної Ради України Ярослав Дубневич.

Як зазначив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, у сполученні Україна – Європейський Союз за півроку перевезено пасажирів більше ніж за попередні 5 років. Спільна наполеглива праця залізничників, прикордонників, митників – запорука швидких та комфортних подорожей до Європи.

Другий поїзд Інтерсіті+ з 24 серпня 2017 року сполучатиме Україну з Польщею, але курсуватиме він за маршрутом через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль. Це дозволить мешканцям трьох обласних центрів зручно подорожувати до Європейського Союзу. Вартість проїзду в поїзді №715/716 до Перемишля складе: з Києва: 676 грн – у першому класі, 478 грн – у другому; з Вінниці: 526 грн – у першому класі, 370 грн – у другому; з Хмельницького: 451 грн – у першому класі, 322 грн – у другому; з Тернополя: 370 грн - у першому класі та 265 грн – у другому класі.

Паралельно з цим Укрзалізниця активізує роботу з оновлення рухомого складу: у цьому році заплановано придбати 50 нових вагонів, а також близько 150 одиниць - модернізувати. «ПАТ «Укрзалізниця» оптимізувало виробничі процеси, що дозволило мобілізувати резерви і відкрити нові напрямки. Вони заслужено здобули популярність у пасажирів, - прокоментував член правління ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Михальчук.

Як зазначив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, завдання Уряду – забезпечити, щоб кожен українець мав можливість вільно пересуватися єдиним європейським простором. «Укрзалізниця у найближчі три роки реалізує масштабну програму оновлення рухомого складу. Вона стане потужним імпульсом для розвитку вітчизняного машинобудування»,  - повідомив він.

Нагадаємо, що перший поїзд Інтерсіті+ №705/705 Київ-Львів-Перемишль розпочав курсувати з 23 грудня 2016 року. За період курсування цим поїздом між Україною і Республікою Польща перевезено більше 146 тис. пасажирів.



Переглядів: 829
Поширень: 0